Monday, September 9, 2013

Tri Challenge Mamaia 2013 (7 Sep) - The story

Foto: Triatlon Challenge
 
Cea mai frumoasa cursa de triatlon din Romania de pana acu. Organizare impecabila, oameni multi - frumosi si inimosi, vremea ideala.

Cursa asta a fost ca o piatra de incercare pt mine, in pregatirea pentru half Ironman-ul din Lanzarote, din 5 Oct. O cursa in care am incercat pt prima oara discul Vision Metron, o achizitie care merita toti banii.

Se zicea ca o sa fie vant, deci inotul pe lac cu valuri, iar bicicleta mai cu precautie. Dar nu a fost asa, soarele a fost prezent toata ziua, iar conditiile cursei aproape perfecte. Au fost un pic de valuri pe lac, dar nu cat sa jeneze, ci doar o mica intarziere ca si timp.

Am terminat inotul intr-o mare de oameni...aproape ca la o cursa de IM. Tranzitia la bicla a fost usoara, apoi cele 6 ture pe b-dul Mamaia (36km) o placere...
Dupa cum spuneam, a fost prima ocazie unde am putut folosi discul de carbon pe roata spate.
Foto: Mihai Teodorescu
Foto: TraiescSanatos.org

E incredibil, peste 35km/h are un moment de antrenare si parca merge singur...Oricum, un sentiment misto cand in spatele meu s-a facut coada si altii mergeau la trena mea.

Alergarea frumoasa si ea. Spectatorii aclamau iar masinile rulau cuminti pe sensul opus al bulevardului. Un pic cam multe gaze de esapament, dar nu le putem avea pe toate. Nu au existat cazuri de aruncare a flegmei din masini asupra noastra, ca acum 2 ani.
Foto: Mihai Teodorescu

Despre biciclete, ce pot sa spun. Am inceput sa ne ridicam. Am vazut biciclete de TT de mii de euroi, cu roti de carbon si toate cele. Unele rivalizau cu TT-urile de la cursele de IM de afara.
Multi participanti f bine pregatiti, semn ca nivelul acestui sport in tara noastra creste de la an la an.

Nivelul de securitate al zonei de tranzitie mi s-a parut f bun, cu recunoastere a combinatiei Nr de participare inscris pe umar, apoi prins pe bicla (cu cip) si bratara de cursa...
Probabil ca la anul vom avea si soft photo cu recunoastere a fetei.

Iar cireasa de pe tort, toti cei aproape 800 (opt sute!!!!!) participanti au primit o medalie superba. E una dintre cele mai misto medalii de finisher pe care le am, alaturi de cele ale Maratonului Bucuresti..
Foto: Tri Challenge

Aceasta cursa, de fapt, a fost un EVENIMENT!.. iar pentru asemenea evenimente ma antrenez. Astept insa cu nerabdare cursa IM din Lanzarote, unde voi merge impreuna cu 2 treimi din familia mea blonda - A&A.

bafta


2 comments:

francisc vaida said...


dragul meu ...ironman..!
in primul rind nu vrei sa stii ce mindru sunt k te cunosc ..si ce satisfactie am citindu-ti rindurile asternute cu modestie si mindrie in acelasi timp ...k se poate ..!
Da ...de 3 ori da ...
da se poate sa traim intr-o tara unde efortul,abnegatia si dorinta de a fi mereu mai bun .
ma gindesc cu drag la Tine si Familia ta care te sustine la Lanzarote si sa stii k iti string pumnii...cu drag

dragos georgescu said...

multam Feri, si eu ma bucur sa vad ca avansam cu pasi mari in directia buna. Intalnesc la asemenea curse prieteni pe care nu i-am mai vazut demult si mai ales care habar n-aveam ca s-au apucat de triatlon. vorba cantecului: e bine, bine, e foarte bine...

cand o sa vii si tu sa fotografiezi o cursa d-asta? mi-ar facea placere sa ne mai vedem