Monday, July 26, 2010

19 Iulie 2010 - Vama Veche




















Un week-end superb.
Am plecat ca de obicei, vineri seara.

Nu am sa plictisesc cititorul cu fapte si trairi personale, ci vreau sa va impartasesc doar cateva cugetari...

Vama nu mai e demult locul ieftin si simplu in care vamaiotii veneau si se distrau la sfarsit de saptamana. O cazare iti va scoate din buzunar cel putin 60-80roni (cu varfuri pana la 300ron!), iar masa pentru 2 persoane e la nivel de zeci de roni. Corturile stau inghesuite pe plaja, inconjurate de baruri, vile, hoteluri si pensiuni.

Strazile sunt acum pavate, cu pante pentru scurgerea apei si cu canalizare. Domnisoarele si doamnele pot calca in voie, fara frica de a-si rupe tocul.
Bineinteles, tot ce va povestesc eu aici convietuieste acum perfect cu vechiul stil al Vamii.

Unde vezi un om cu camasa, poti vedea si unul cu un tricou rupt, cu un look Beatles :)

Este singura statiune care geme de oameni. In timpul zilei, la Stuf este plin, la fel si la Soni la masa (unde se poate manca din imensele ceaune cu gulas si ciorbe delicioase).
Strada principala este plina de shaormarii non-stop, unde poti manca si la 6 dimineata, inainte de a merge la culcare. Oamenii sunt veseli, iar nivelul de alcool consumat intr-un week-end cred ca egaleaza toate celelalte statiuni de pe litoral la un loc.

Ca si distractii, poti merge ziua la Stuf la o cafea la ibric sau o bere dimineata (cu prelungire toata ziua), la plaja sau cu bicicleta pe sosea pana in Saturn sau Venus - ceea ce am facut noi.

Seara, terasele, barurile si concertele tin capul de afis. Am asistat la concerte din cadrul festivalului Folk you - Celelalte Cuvinte, Iris, Ducu Bertzi si Gheorghe Zamfir.

Dintre toate acestea insa, Stuf-ul si dansul pe nisipul fin al plajei la lumina unui felinar reprezinta pentru mine distractia suprema. Asta noaptea....

Apoi....
un peisaj de vis este Stuf-ul pe la 5 dimineata, atunci cand boleroul de sfarsit da tonul rasaritului.
Apoi toata lumea se muta de la stalpul din mijlocul plajei la malul marii. Toti asteapta rasaritul. Unii imbratisati, altii beti, iar cei mai multi doar dornici de un rasarit in Vama.
Fotografiile sper sa va dea cat de cat o idee despre ce vorbesc.

Pe scurt, aceasta ar fi descrierea unui week-end normal la Vama Veche, locul in care ma simt cel mai bine de pe litoralul romanesc.

Este un loc care imi place, unde merg de vreo 15 ani de zile....si care se schimba in continuu.
Atata timp cat va exista Stuf-ul, Clatitele din Vama si Soni, voi continua sa merg acolo.

toate cele bune :)

No comments: