Thursday, May 10, 2012

Cum imparti timpul pe care il ai?

Chiar asa...Cum iti poti aloca timpul in cel mai bun mod posibil? Si care ar fi criteriul dupa care sa te ghidezi?
Fiecare dintre noi are o situatie aparte. Poate o familie, poate un hobby care cere ceva timp, dar mai mult ca sigur un servici.

Deci o sa pornesc de la cele sa zicem minim 8 ore de servici zilnice. Cam greu, daca te gandesti ca ziua toata are vreo 15-16h. Serviciul poate sa inglobeze si el momente de respiro, in care te poti gandi sau face si alte lucruri, dar tot serviciu ramane.

Un hobby in ziua de azi poate fi costisitor. Al meu de exemplu e al naibii de costisitor. Calatoriile, echipamentul sau chiar si timpul de antrenament se contorizeaza.
Ma antrenez cam 15h pe saptamana pentru cam 5-6h de curse pe luna. Deci antrenamentele trebuie sa fie placute ca sa le vad intr-un mod optimist...

Am observat ca hobby-urile pot fi ocazionale si ele. Daca intrebi pe cineva "zi-mi un hobby pe care il ai de peste 5 ani de zile" o sa ai parte de cele mai multe raspunsuri "...aaaaaaaa".
Asta pentru ca si viata de azi e foarte zbuciumata. In functie de servici si viata familiala, evolueaza si hobby-urile.

Serviciul iti asigura traiul, iar familia nu prea ti-o educi :) deci ar fi bine sa te ghidezi dupa ele.
Hobby-urile nu te lasa pe drumuri si nici nu-ti dau batai de cap instantanee - de obicei :)

Nu stiu de ce vorbesc despre acest subiect, poate pentru ca mi se pare important ca in viata sa te ghidezi si dupa altceva decat servici si familie. Asta vad in jurul meu. Si vad din ce in ce mai problematica familia unde membrii nu rezoneaza.

Sunt foarte fericit cu blondele mele si sper sa ramanem asa. Ca multe familii/prietenii in jurul nostru s-au destramat.

Pt unii, uite o poza mai recenta cu piticiosu. Ciao





No comments: