Friday, May 18, 2012

Inca o incercare va trece week-end-ul asta

Duminica va fi prima mea cursa de Ironman in Austria, la St. Polten. Nu as putea spune ca am emotii, acum ca mai am cateva ore pana la avion. Maine probabil vom petrece intreaga zi facand check-in-ul pentru cursa. Am de despachetat bicicleta si de facut toate formalitatile pentru duminica dimineata, unde doar te primesc la cursa.
Cursa va incepe la 7.40 ora Romaniei. Incepand de la ora 7 se va lua startul pe grupe valorice si de varsta.
1. Prima este proba de inot. Ea deschide cursa si consta in 2km inot in 2 lacuri - cu alergare intre ele. Pleaca in jur de 250-300 oameni la fiecare 10 minute distanta. Timpul maxim este de 1h10min, oricine nu iese cu bicicleta din zona de tranzitie in timpul asta este descalificat. O sa fie interesant...

2. Proba de bicicleta. De la inot intri in zona de tranzitie, unde te echipezi de bicicleta si pleci in tura de 90km. Sunt si urcari si coborari pe traseu. Coborarile sunt mult mai periculoase decat urcarile, deoarece majoritatea accidentelor aici se petrec. In ciuda regulilor drastice impuse de organizatori - nu ai voie sa rulezi la mai putin de 10m de cel din fata, depasirea se face la minim 5m distanta laterala si nu are voie sa dureze mai mult de 30 secunde - accidente se intampla mereu. Pe coborare se ating si 80-90km/h. Pe bicicleta, la viteza asta un accident se poate lasa cu orice, chiar si deces. Dar sa vorbim de altele....

3. Urmeaza alergarea. Lasi bicicleta din nou in tarc, te echipezi de alergare si te-apuci sa alergi 21km. Tranzitia intre bicicleta si alergare e cea mai grea, din cauza schimarii motricii picioarelor.
As indrazni sa sper sub un 6h, dar avand in vedere ca e primul meu Ironman, o sa trag cat pot si D-zeu cu mila :)

Va urez un week-end cat mai placut, un somnic duminica dimineata cat mai dulce si poate apucam sa bem odata o berica impreuna sa povestim...ca vom avea ce.

Ciao, Dragos (ca tot sunt toata saptamana viitoare in Italia)

No comments: