Friday, August 24, 2012

Povestea un pic trista a singurului Trialon pe care l-ar fi avut Bucurestiul...

Cam la asta ma pot gandi acum....pentru ca azi dimineata am plecat din nou de acasa devreme pentru a baga un triatlon in sala. E bine ca am sansa asta - cu multumiri lui Bogdan de la Alexandreea Club, care ma lasa sa imi fac antrenamentele la el - pentru ca alta sansa de a face un triatlon in Bucuresti este ca o fata Morgana.
Din nou, din seria orice oras mare european are cateva evenimente importante anuale - cum are fi un Maraton, un Triatlon, poate un Ironman - Bucurestiul iese in evidenta. Maratonul International Bucuresti se alearga pe cheiul Dambovitei pana la Vitan, iar triatlonul il trimitem la Mamaia din nou.

Cu Maratonul e poveste veche...orice oras incearca sa si-l dezvolte, sa scoata bani de pe urma lui, noi il kilarim si ne doare-n .....beeeep.....Asta e ceva normal la noi.

Dar, pentru cine nu stie (si sunt sigur ca multi nu stiu), avem povestea recenta a TriChallenge-ului 2012 Bucuresti. A inceput cu anuntul primului triatlon al Capitalei, organizat intr-o zona superba - Herastrau. Inotul in lacul Herastrau, bicicleta in jurul Kiseleff-ului si Aviatorilor si alergarea tot in zona Herastrau. Locatia idilica, in afara faptului ca apa Herastraului nu e asa curata....dar asta era un inconvenient minor pt toti practicantii acestui sport nou si costisitor.

In continuare, urmeaza faza cu mutarea stupefianta a locului de desfasurare in zona Unirii - pe cheiul Dambovitei!!! Acest Mecca al incercarilor sportive bucurestene. O zona nasoala ca si peisaj, cu poluare maxima si soferi irascibili gata sa-i calce pe gat pe sportivi pentru ca le-au stricat circulatia intr-o duminica dimineata pentru cateva ore.

Cea mai grea incercare, de departe, era proba de inot. Spun "era", pentru ca pana la urma totul s-a terminat cu bine, adica s-a anulat evenimentul. Sa revin, se decisese ca proba de inot sa aiba loc in Dambovita, in dreptul Bibliotecii Nationale. Un loc de unde sigur ieseai cu ciuperci si lipitori pe tine. Apa miroase de-ti intoarce nasu. Stuful, raia broastei si alte vietuitoare necunoscute inca omului au sigur habitatul acolo. S-a vehiculat ideea ca, cu cateva zile inainte de cursa, se va face iginenizarea zonei. Din fericire, au ajuns la concluzia ca treaba se poate face doar cu o bomba, asa ca au anulat cursa.

Trebuie sa spun sincer ca, oricat de bun inotator ai fi, tot iei cateva guri de apa pe parcursul celor 1.500m de inot, in invalmaseala celor cateva sute de participanti.

Interesant e faptul ca am vorbit cu toti prietenii mei care indragesc si participa la acest tip de curse si toti s-ar fi bagat in Dambovita, doar ca sa arate lumii ca si la noi exita o miscare puternica in acest sens. Nu contau ciupercile si bolile de piele, totul pentru o cauza nobila.
Din pacate, nu e si cazul meu (si trebuie sa recunosc ca ma simt nasol), pentru ca am o cursa de Ironman in Franta peste o luna si nu mi-as fi permis sa o ratez din cauza unor boli de piele...

Sfarsitul povestii - TriChallenge International 2012 s-a mutat din nou la Mamaia, acolo unde s-au desfasurat si ultimele 3 editii. Poate e mai bine.
Am demostrat inca o data ce natie de kko suntem, in frunte cu respectatii nostri consilieri din primarie, care omoara orice initiativa de a pune acest Sodoma pe lista oraselor sportive din Europa de Est (macar).

In rest, toate cele bune, din partea organizatorilor, care au promis solemn ca vor incerca si la anul sa aduca aceasta competitie in Bucuresti, ca o pipa a pacii :))

ciao

No comments: